Unde se poate citi în Cluj?

Voi participa, la început de septembrie, la Școala solomonarilor, etapa finală a concursului național Lecturiada 2019 – Istoria unui posibil viitor. Doamna profesoară Monica Onojescu ne-a întrebat unde s-ar putea citi în Cluj! Îi răspund aici!


                Stau pe un scaun în răcoarea teatrului. Mă zgâiesc la scena goală. Mă gândesc ce aș putea face aici. Îmi pun capul în palmă și mă holbez la cortina roșie. Sala aceasta inspiră cultură. În fiecare colț, o poveste stă ascunsă, gata să fie jucată de oameni care devin povestea. Ce aș pute face, cu ce mi-aș putea ocupa timpul? Și-atunci mi-am dat seama. Mi-am scos cartea din ghiozdan, am aruncat-o și am început să mănânc popcorn. Glumesc, am început să citesc.

                Tălpile îmi levitează deasupra apei. Când întorc o pagină, trag o privire la lebedele care ciugulesc pâinea pe care le-o aruncă bătrânii. Parcul este într-o liniște relativă. Chiar dacă se aud țipete de copii, și bâzâitul mașinilor încă bântuie fundalul, atmosfera de care dă dovadă locul impune o liniște înșelătoare. Mai trag o gură de aer și o ultimă privire către lac și mă rearunc în carte.

                Mă sprijin de monument. Mă uit la trecători și mă gândesc la faptul că par a fi un boschetar. Teoria îmi este întărită atunci când  o femeie, probabil străină, îmi întinde o bancnotă de 5 lei. Ce lume nebună, cum să dai bani la oameni? Și cum să nu îi iei? Am luat banii, dar mi-am dat seama că nu îmi place să fiu considerat cerșetor. Așa că mi-am scos o carte din ghiozdan și am început să citesc.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: